Säijä‎ > ‎

Info

Säijän kylä

Säijä on noin 400 asukkaan kylä Lempäälän länsireunalla Pirkkalan naapurissa. Matkaa Lempäälän keskustasta Säijään on noin kymmenen kilometriä. Säijä on Lempäälän kylistä maatalousvaltaisin kylä keskellä parasta maalaismaisemaa.

Lapsiystävällinen ympäristö ja hyvät yhteydet keskuksiin tekevät kylästä myös halutun omakoti- ja loma-asuntoalueen. Säijän koulu saneerattiin vuonna 2007 ja lisäksi rakennettiin uusi uljas koulurakennus, jossa on mm. 180 neliömetrin suuruinen liikuntasali koululaisia ja iltakäyttäjiä varten.

Säijästä on vain viiden minuutin matka kansainväliselle Pirkkalan lentokentälle  ja vartissa pääset jo Pirkkalan ja Tampereen suuriin liikekeskuksiin. Tampereen läntinen ohitustie valmistui syksyllä 2009, yhteydet vain nopeutuivat ja helpottuivat.

Säijässä toimiva maatalous, vesistöjen läheisyys ja eri aikakausilta oleva rakennuskanta muodostavat toimivan kokonaisuuden. Typynrannassa - siis Pyhäjärven rannassa - on ihanteelliset mahdollisuudet kesäisen uimapäivän viettoon, retkeilyyn ja veneilyyn. Säijän kyläyhdistys palkittiin vuonna 1994 Häme kauniiksi ja toimivaksi –kampanjan kunniakirjalla. Parasta Säijässä on hyvä kylähenki ja mukavat ihmiset. 

Sijainti ja liikenneyhteydet

Säijä rajautuu etelä- ja lounaisosistaan Pyhäjärveen, länsiosistaan Pirkkalan Anian kylään ja pohjoisosistaan Satakunnan lennostoon. Koillis- ja itäosissa Säijää reunustaa Kuljuun saakka ulottuvat metsä-alueet. Tampere-Pirkkalan lentoasema sijaitsee Säijän läheisyydessä Pirkkalan kunnan puolella. Matkaa Lempäälän keskustaan on noin 14 kilometriä ja Tampereen keskustaan noin 22 kilometriä.

Oma auto on Säijässä asuville tarpeellinen väline, sillä linja-auto kuljettaa keskustaan vain koulupäivinä. Työpäivinä pääsee keskustaan myös kunnan palvelubussilla.

Lisätietoja:

Lempäälän kunnan sivuilta

Säijä Wikipediassa - osallistu myös täydentämiseen!

Säijä Googlemapsissa

Säijän ja Nurmen yhteinen kyläkaava

Säijän osayleiskaava

Comments