Säijä‎ > ‎

Kyläyhdistys

Säijän Kyläyhdistys ry on Säijän asuinympäristöä eri tavoin kehittävä yhdistys, jonka jäseniä voivat olla kaikki säijäläiset ilman erillistä jäsenmaksua. Kyläyhdistyksen kaikille avoin vuosikokous järjestetään alkuvuonna. Kyläyhdistyksen johtokunta kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa.

Säijän Kyläyhdistyksen johtokunta kaudella 2019-2020

 
Puheenjohtaja Tuula Ohralahti 040 5343722
SihteeriIsto Virtanen0400 917189
VarapuheenjohtajaIsto Virtanen  
Rahastonhoitaja Seija Haavisto-Virtanen  
Jäsen Mia Jämsä 
JäsenMarkku Tanttu 040-5243639
JäsenAri Johansson  
JäsenReetta Nissilä 
VarajäsenPäivi Anttila  


Jaostot ja niiden vastaavat:

Rantajaosto, TypynrantaAri Johansson (Markku Tanttu)
RavintolajaostoElina Lindroos-Hölli
Kaavajaosto Mikko Kärki

 

Johtokunnan kokoukset

Johtokunnan kokoukset pidetään pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona kello 19. Kokoukset ovat avoimia ja kyläläiset ovat tervetulleita osallistumaan! Varmista kokouksen tarkka aika ja paikka johtokunnan jäseniltä. Monet monet kyläyhdistyksen aikaansaannokset on toteutettu nimenomaan kyläläisten antamien vinkkien perusteella. Tervetuloa!

 

Kyläyhdistyksen toiminnasta

Vuonna 1981 Säijän kylätoimikunnan nimellä perustetun nykyisen Säijän kyläyhdistys ry:n toimintaan kuuluu kylän kokonaisvaltainen kehittäminen ja viihtyvyyden parantaminen. Typynrannan uimarannan kunnostaminen, katuvalojen rakentaminen Pirkkalantielle omatoimirahan turvin, monitoimitalon kunnostaminen ja pururata ovat esimerkkejä kyläyhdistyksen työn tuloksista.

Yhdistetyt monitoimitalon avajaiset ja kyläyhdistyksen 10-vuotisjuhlat olivat 10.11.1991 ja monitoimitalolla juhlittiin myös Lempäälän itsenäisyyttä vuonna 1994. Vuonna 1997 monitoimitalolla julkaistiin kylän historiasta kertova kirja. Nykyisin toiminta jatkuu aktiivisena ja positiivista on varsinkin nuorten asukkaiden toimiminen kyläyhdistyksessä. Yhdistys palkittiin 1994 Häme kauniiksi ja toimivaksi –kampanjan kunniakirjalla. Kunniakirja luovutettiin Hämeenlinnassa 29.4.1995.

Kyläyhdistyksen jäseniä voivat olla kaikki pysyvästi tai kesäisesti Säijässä asuvat henkilöt ilman erillistä jäsenmaksua. Kaikilla säijäläisillä ja säijänmielisillä on mahdollisuus tukea kyläyhdistyksen toimintaa vapaa-ehtoisella avustuksella. Ehdotetut avustussummat ovat 5, 10 ja 20 euroa. Lisätiedot kannatusmaksusta ja maksutiedot löytyvät täältä.

Astia- ja juhlatelttavuokraus

Kyläyhdistys vuokraa astioita sekä monitoimitalolla että kotona järjestettäviin juhliin. Lisäksi yhdistyksellä on vuokrattavana pihajuhlia varten suuri pihateltta (koko n. 3 x 6 m.) Myös monitoimitalon piano vuokrataan yhdistykseltä. Lisätiedot ja hinnasto löytyvät vuokraustiedotteesta.

Säijä T-paidat ja lippikset

Suosi säijäläistä! Kyläyhdistyksen t-paidoilla ja lippiksillä erotut joukosta. Myynti Ari Johansson.


Comments